ROOI HEREN 5... "Pride of te South"

Stand, wedstrijdschema

HEREN 5 | Stand, wedstrijdschema | Het Team | Links | Sponsoren | Foto's | Verslagen | Wammes 4

Het begon allemaal op……

(Eigenlijk al op zaterdagavond tijdens de feestjes van Wilbert & Jodi en Noud….)

Zondag 22 Mei was het zover, de wedstrijd tegen Geel-Zwart stond op het spel. Het was de bedoeling dat iedereen 09.45u ongeveer aanwezig zou zijn op het parkeerterrein in Rooi. Iedereen was daar rond die tijd aanwezig, op “Hang-over” Robbie na, die door het gehele team werd wakker gebeld en moest worden opgehaald. Eenmaal aangekomen bij Geel-zwart konden we in principe meteen beginnen. Iedereen was aanwezig, op Hoa na, die koop-s.o.a. had. Helaas konden we geen gebruik maken van Roel a.k.a. de “Eersel-killer”, omdat hij een blessure heeft opgelopen vorige week en voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Wel was hij met de trouwe supporters meegereisd om ons aan te moedigen wat wel degelijk effect had op het team. Vanaf de eerste minuut konden we druk uitoefenen op de verdediging van Geel-zwart. Waar het aan lag was onduidelijk, maar we begonnen erg sterk tegen het team wat een plaats boven ons staat. De eerste goal ontstond uit de tweede strafcorner die door DJ Woodferry (Paul) “lekker” werd ingeslagen. Het spel groeide aan onze kant, we speelde beter en kwamen goed voor de man uit, vooral achterin, waar de verdediging dit goed uitvoerde en er erg solide uit kwam te zien. Er werd natuurlijk zaterdagavond veel energie naar binnen gewerkt door het team. Helaas leek daar een breuk in te komen omdat Noudje (Náud) door zijn enkel ging en de wedstrijd jammer genoeg niet meer kon mee hockeyen.

Tinus zorgde voor het tweede doelpunt van de ochtend, nog in de eerste helft.

De tweede helft, samenvattend : Goed verdedigingswerk (ongelofelijk goed voor de tegenstander uitkomen) en een hoog rendement behaald aan kansen en voor de verandering stond Chiel verrekkes goed te keepen…grapje(voor de verandering), Iedere poging tot scoren werd omgezet tot corner of kon worden uitverdedigd doordat er goed gekeeped werd. Er werd nog gescoord door Tinus Paul Pan en Han…he, dat rijmt, waardoor de score uiteindelijk 6-0 werd en we met een zeer tevreden gevoel naar het einde van competitie gaan werken.

Na de wedstrijd werd een gezellige “Brabant-party” gevierd in de loods van Geel-Zwart en werd de verjaardag van Noudje nog lekker beklonken.

Oja, en Heren 1, helaas, Liempde blijft Liempde…

As. zondag 12.45u. thuis de wedstrijd tegen Mep III (Pitch II), de nummer 1 van de standenlijst, dus dat wordt komen kijken!!

Groetjes en tot zondag,

H5

Den Bosch XV - H5 "Scherp in de vroege ochtend"
Het tweede weekend dat de selectie er vroeg uit moest, namelijk om 9 uur vertrekken en om 10uur spelen in 's Hertogenbosch. Enkelen van ons waren van tevoren hier niet blij mee, maar tijdens de verzameling op de parkeerplaats bleek toch iedereen er scherp uit te zien. Frank ontbrak doordat hij nog moet genieten van de geboorte van Morgan, Hoa was brak...uuhhm ziek! De wedstrijd startte niet echt lekker, Den Bosch stond na 5 min. al met 1-0 voor. Toch kwamen we goed terug en China maakte 1-1. Toch werd het alweer snel 2-1 voor de Boschenaren, maar dit was niet geheel verdient. Toch werd het duidelijk dat er enkelen geen ochtenspelers waren. Na irritatie te hebben bezorg aan de Bossche verdediging zorgde de Ploeg toch voor een doelpunt door een assist van Tinus waardoor het weer 2-2 stond op het bord die in de hoek van het veld stond. De tweede helft begon, en al snel stond het 3-2 voor Den Bosch..dus moesten we weer terug komen. De woodferry zorgde daarvoor, door op kopcirkel snoeihard na een assist van Jan loepzuiver door de benen van de keeper te slaan! Nu moesten we er voor zorgen dat wij de voorsprong kregen en het heft in handen kregen. Na een skonne actie van Han werd hij beboet met een gele kaart door de scheids die er het verst vanaf stond. Actie --actie, Tinus wil de bar erin pushen maar tegen een voetje, waardoor (na wat commotie) een stafbal werd gegeven die Noudje strak de hoek inpushte, met als gevolg dat we drie punten mee naar rooi konden nemen!!! Volgende week De Dommel, thuis hebben we er van verloren dus laten we uit mooi effe winnen!

Liempde II - H5 "Liempde blijft Liempde"
De klassieker stond weer op het spel. Niet alleen klassiek hockeyspel, maar ook de klassieke Liempse bourgondische scheidsrechters stonden weer in het veld, om het de eigen club wat makkelijker te maken. Omdat de vorige wedstrijd tegen Tegelen met een goed resultaat werd afgesloten, gingen we met een positief 'gevoel' de wedstrijd in, ondanks dat de Dames van Venray (die voor ons moesten  hockeyen) teleurgesteld van het veld gingen, omdat ze erin waren gefloten.
De wedstrijd begon en wij waren de eerste die de kans kregen. Helaas ontbrak scherpte en tikte Niels een paar keer de bal langs de keeper van Liempde. Af en toe kwamen, natuurlijk ook van onze kant - maar vooral aan die van Liempde - de mannen er hard in. Maarliefst VIER KEER werd de groene kaart getrokken voor Liempde!!! Na 25 minuten gespeeld te hebben kreeg Martijn een kans op goal en pushte deze ERIN, maar dat nam de scheids niet waar. Dit kan gebeuren, maar de speler van Liempde die de bal eruit sloeg werd niet bestraft met een overtreding en dus ook geen strafbal!
De tweede helft startte we minder goed. Liempde kreeg de eerste kans en benutte deze ook. Daarna ging het snel, er werd binnen het kwartier drie keer gescoord door Liempde, waardoor we al snel tegen een achterstand aanliepen van 3-0. Ondanks de slechte arbitrage, konden we het eindelijk wel eens verwezelijken om onze irritaties om te zetten in actief hockey. Twintig minuten voor tijd scoorde Tinus 3-1, na een goede voorzet van Hoa en een actie van de Ploeg langs de lijn. Er was weer een beetje hoop en deze werd helemaal groter toen Martijn de 3-2 scoorde, uit de strafcorner die de Tip van Jan raakte, maar geen doel trof. Uiteindelijk scoorde Jan de 3-3 in de rebound na een strafcorner die door Noud werd ingeslagen. Deze 3-3 was bevrijdend, maar niet voldoendend. We hadden hier namelijk moeten en kunnen winnen van Liempde. Toch staan we twee punten boven Heren4;)!!!

H5 - Tegelen IV "Mentaliteitsmatch"
Eindelijk was het weer zover, na drie maanden winterstop konden de sticks weer uit het vet en kon er weer gehockeyed worden. De wedstrijd tegen "Kiek togg uut" stond op het spel, de nummer 3 van de rankinglist. Uit maakte we er al een goede prestatie van om gelijk te spelen met 4-4.
Om elf uur waren we bijna compleet, op één verslaping na. We startte zeer opportunistisch en creëerde redelijke kansen. Na tien minuten bracht Niels de stand op 1-0, door een assist van Joost die de bal voorlangs de keeper schoof. We waren beter, dat was inmiddels duidelijk, Tegelen kon geen grote kansen creëeren. De 2-0 kwam uit een strafcorner. Noud sloeg de bal na aanname verwoestelijk langs de keeper, waardoor we een goede voorsprong kregen. Toch scoorde ook Tegelen, twee maal, waardoor de score weer gelijk kwam te staan. 8 Minuten voor tijd wisten we toch de winst naar ons toe te trekken door een Tip-inn van Jan, die voortkwam uit de strafcorner met de loepzuivere assist van Noud. Deze wedstrijd was er een met karakter, we hebben met het hele team er voor gevochten en uiteindelijk de winst binnen gesleept.
De winst werd uiteindelijk beklonken in de vernieuwde kantine. Sommigen hadden zelfs daarna nog niet genoeg gehad en brachten een bezoek aan de sponsor. Volgende week de "klassieker" tegen Liempde. Deze wedstrijd veroorzaakt voor sommigen een kleine spanning, maar we gaan ervoor!!
Scoreverloop; 1-0 Niels (ass. Joost); 2-0 Noud (SC); 3-2 Jan (SC, ass. Noud)

1e competitiehelft
Verslag zondag 12 Sept.  H4-H5
Afgelopen zondag was het zover. Eindelijk begon de competitie weer. Dat betekent voor ons een hele hoop. Eindelijk die zondag weer de hort op, het huis uit, lekker hockeyen en daarna gruwelijk doorzakken.
Helaas werd de wedstrijd tegen H4 verloren tijdens een doelpuntenspektakel, waarin het maarliefst 8- 4 voor H4 werd. Het mooie wat deze wedstrijd liet zien, was dat Drika nog steeds zijn scherpte heeft behouden.
Na de wedstrijd werd er, zo leuk gezegd, "Onbeschoft" gedronken. Foto's zijn hiervan vastgelegd en worden z.s.m. gepubliceerd! Tsju wat was het gezellig!

Verslag zondag 19 Sept. H5 - Eersel

Tijdens het bijeenkomen voor de wedstrijd in de kantine werd duidelijk dat we tegen een jeugdig elftal moesten spelen. Bij enkelen van ons ging het hart tekeer, maar dat kwam hen ten goede. Net voor het fluitsignaal werd Roel toegezegd dat hij de links-voor positie moest innemen. Daarop zei hij tegen enkelen uit zijn team:"Dadelijk ga ik ook nog scooren ook". Deze uitspraak werd na vijf minuten realiteit, waardoor het tweede doelpunt van zijn Carrière met een uitbundige reactie gevierd werd. De wedstrijd werd een mooie "open match" waarin H5 toch de sterkste was, dit werd dan ook in kansen uitgedrukt, sommige verzuimde ze alleen. Een zwaar bevochten overwinning, 3-1 thuis van een groepje rookies-senioren gewonnen! Dit werd beklonken in de kantine waar enkelen van ons , hier krijgen we het weer, onbeschoft zat werden. Sommigen zelfs totdat ze op de grond lagen, maar deze mensen worden daar nog over aangesproken.

As. zondag met dezelfde scherpte tegen Tegelen en dan komt alles gouwd!!!

Verslag zondag 26 Sept.    Tegelen - H5

"Nooit meer naar Tegelen toe", dat was het motto na deze wedstrijd. De aanvang van de wedstrijd was drastisch verschoven naar 15.15u ivm. slechte organisatie-eigenschappen van de club. Inmiddels op het veld zonder scheidsrechters, deze kwamen om 15.30u. De wedstrijd begon met een felle opening aan onze kant. De agressie die voor de wedstrijd werd opgebouwd werd op een positieve manier eruit gewerkt op het veld. Na vijf minuten stond het 0-1 voor ons. Al snel kwamen er tegenanvallen en drukte Tegelen door tot 3-1. We zijn na de 3-1 gaan knokken en hebben er uiteindelijk een gelijkspel uit kunnen halen: 4-4. Het had wellicht wat meer kunnen zijn maar dat was afhankelijk van andere actoren, onder leiding van Hans Theeuwen. Toch hebben we een perfecte prestatie geleverd, omdat we met z'n allen hebben gevochten om toch dat eene puntje en daar kunnen we trots op zijn!!

Verslag zondag 3 Okt.  H5 - Liempde 2

De klassieker was er weer een zoals altijd, spannend, leuk en zeer aantrekkelijk doordat beide teams de winst konden pakken. Met nog steeds Noud in de VS. gingen we proberen eindelijk eens te winnen van Liepde Heren 2. Helaas, het zat er wel voor ons in, maar het werd een 0-0 gelijkspel. Toch was de prestatie die we haalden erg goed, we hebben er met z'n allen verekkes voor gewerkt!

Verslag zondag 10 Okt.  Don Quisht 3 - H5

Van deze formatie Don Quisht hadden we nog nooit gewonnen. Met de goed gespeelde wedstrijd in ons achterhoofd van vorige week leek het erop dat we een goede kans maakten en we hadden weer beschikking over Noud. Nadat er vijf minuten gespeeld waren werd al snel door Don Quisht gescoord en liepen redelijk over ons heen, zodat het al snel 3-0 werd. Toen werd het snel 3-1 en leek de wedstrijd nog niet voorbij. Uiteindelijk waren zij toch de betere en de irritanste, door spelen en fluiten, en hadden de match gewonnen. Helaas hebben we de laatste tien minuten met 10 man verder moeten spelen omdat er een "eencellige" op het veld liep die bij Michiel nogal wat irritatie deed opwekken...bij iedereen trouwens.

Helaas, as. zondag om 14.00u tegen Den Bosch heren 15, wie weet kunnen we daar punten van pakken

zondag 7 Nov.  Hopbel - H5

De districtsderby werd door deze wedstrijd weer op de kaart gezet. Tijdens een zinderende wedstrijd waarin wij met 2-3 te sterk waren werd er zwaar voor bevochten. Ook het scoreverloop zorgde voor extra spanning, maar uiteindelijk kon de Hopbel niet meer de 3-3 maken.
Uit deze wedstrijd kan geconcludeerd worden dat wij, die op dit moment in de onderste regione spelen van de competitie, kunnen winnen van iedereen maar ook kunnen verliezen van iedereen. Zolang we er maar voor gaan dan komt alles gouwd!
Scoreverloop: 1-0 Kemps; 2-1 deBeij; 3-2 Ploegmakers
Gele kaart: Meuwissen; vd Biggelaar